ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Το αυτοκίνητό μας καθημερινά περνά από διάφορες δοκιμασίες. Η εξωτερική, κυρίως, αλλά και η εσωτερική του όψη επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της εικόνας του. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το όχημά μας ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν την όποια φθορά.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Κινητήρες παλαιού τύπου, ταλαιπωρημένοι από τις καιρικές συνθήκες ή την κακομεταχείριση και κακή συντήρηση βρωμίζουνε άσχημα. Η βρώμα που μένει πάνω μπορεί να είναι χώμα ή λάδια. Ακόμα χειρότερα μπορεί να είναι και τα δυο μαζί. Αποτέλεσμα, μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες που φτάνει ένας κινητήρας, να καίγονται πάνω του και να δυσκολεύει πολύ τον καθαρισμό του.

Επίσης με την περιποίηση – συντήρηση που θα δεχτεί, θα αποφευχθεί να σκουριάσουν οι μεταλλικές επιφάνειες, καθώς και οι ανωμαλίες στα ηλεκτρικά (υψηλή τάση, φις, ασφαλειοθήκες, διακόπτες, συναγερμός, μπαταρία, κ.τ.λ.), που μπορεί να προκύψουν από τη λάσπη που κατακάθεται.

Ο καθαρισμός και το γυάλισμα ενός κινητήρα είναι λοιπόν ένα όχι και τόσο εύκολο θέμα, γιατί έχει πολύ επίμονη βρώμα και το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ευάλωτο καθώς υπάρχουν ευαίσθητα ηλεκτρικά κυκλώματα στον ίδιο χώρο.

Ο καθαρισμός και το γυάλισμα του κινητήρα αφορά και τις μεταλλικές επιφάνειες αλλά και τις πλαστικές επιφάνειες. Διασφαλίζουμε την προστασία τους χωρίς ξεθωριάσματα ή χάσιμο της ελαστικότητας τους από ”κακά” χημικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 • Όπως είναι φυσιολογικό, επιβάλλεται να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένας πολύ καλός καθαρισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και όταν λέμε καθαρισμός, δεν εννοούμε το κλασσικό «μέσα – έξω» πλύσιμο, με το οποίο απλώς αφαιρούμε τα σκουπίδια και ξεσκονίζουμε όσο μπορούμε. Για να απομακρυνθούν όλα αυτά τα μικρόβια, ένας μόνο είναι ο τρόπος. Ο βιολογικός καθαρισμός. Με την έννοια του βιολογικού καθαρισμού ορίζεται ο καθαρισμός εκείνος που επιτυγχάνεται με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού – τριβής και ταυτόχρονης αναρρόφησης υγρών – στερεών (extractor). Παράλληλα, συνδυάζεται το τρίψιμο με ειδική βούρτσα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου, στα καθίσματα στις πλαϊνές ταπετσαρίες, τις μοκέτες, τα πατάκια, αλλά και στο χώρο αποσκευών. Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνονται επαρκώς τα μικρόβια, οι βρωμιές, η σκόνη, τα ακάρεα, τα καυσαέρια, οι τρίχες των σκύλων κ.α.
 • Το δερμάτινο σαλόνι χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαριστεί. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία του καθαρισμού διαφοροποιείται. Καταρχήν, ένα δερμάτινο σαλόνι απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαριστεί. Χρησιμοποιείται ειδικό σφουγγάρι και σαφέστατα ειδικό καθαριστικό υγρό, το οποίο με την χημική του σύσταση δε θα βλάψει το δέρμα.
  Το τρίψιμο και το σκούπισμα γίνεται απαλά και με ιδιαίτερη προσοχή. Αφού στεγνώσει, τότε στο σαλόνι πραγματοποιείται κέρωμα, το οποίο αυξάνει τη γυαλάδα και τη διάρκεια ζωής του.
  Οι ειδικοί προτείνουν ένα δερμάτινο σαλόνι να συντηρείται (η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει και από τον ιδιοκτήτη) κάθε 15 μέρες (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), μιας και έτσι μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το ανεπιθύμητο σπάσιμο του δέρματος.

ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

Η μείωση της θερμότητας που επιτρέπεται στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου κατά 60 τοις εκατό θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ του να σας υποδεχτεί ένα υποφερτά ζεστό κάθισμα ή να κάψετε το χέρι σας στον επιλογέα ταχυτήτων. Είναι κατανοητό, λοιπόν, ότι μια καμπίνα που δεν ζεσταίνεται τόσο πολύ δεν θα χρειάζεται να λειτουργεί το κλιματιστικό τόσο συχνά ή τόσο ψηλά. Εάν το σύστημα AC δεν χρειάζεται να δουλεύει τόσο σκληρά, τότε ο κινητήρας δεν χρειάζεται να δουλεύει τόσο σκληρά. Αν και είναι αλήθεια ότι η μείωση της χρήσης εναλλασσόμενου ρεύματος θα βελτίωνε την οικονομία καυσίμου, η 3M δεν έχει προς το παρόν δεδομένα για το πόσο

ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ

 • Μόνιμη Προστασία
  Η κεραμική επίστρωση δεν είναι μια προσωρινή λύση προστασίας, όπως τα κεριά και τα λοιπά προϊόντα περιποίησης που θα εξαλειφθεί η φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου. Είναι μια nano-κεραμική επίστρωση που δημιουργεί μόνιμη χημική ένωση με την επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται και μπορεί να αφαιρεθεί αποκλειστικά και μόνο με βιομηχανική επεξεργασία (επαγγελματικό τριβείο). Κανένα χημικό δεν μπορεί να αποσυνθέσει η να αφαιρέσει την νάνο-κεραμική σας επίστρωση. Δείκτης Σκληρότητας άνω των 9H
  Όταν η επίστρωση σκληρύνει δημιουργεί μια επιφάνεια που μπορεί να αντέξει κάθε τύπου ελαφρές γρατζουνιές. Η “γυάλινη” επίστρωση (glass coat) φέρει δείκτη σκληρότητας άνω του 9H στην κλίμακα Mohs. Η κλίμακα Mohs χρησημοποιείται στην βιομηχανία για την μέτρηση σκληρότητας μεταλλευμάτων, όπου το 9H αποτελεί την μέγιστη βαθμίδα σκληρότητας. Η επίστρωση είναι δυνατόν να διατηρήσει την σκληρότητα του εφ’ορου ζωής με την κατάλληλη διαδικασία συντήρησης.
 • Χημική Αντίσταση
  Η κεραμική επίστρωση έχει 100% αντοχή έναντι βλαβερών ουσιών και ισχυρών χημικών που πιθανόν ένα αυτοκίνητο μπορεί να εκτεθεί. Εφόσον τα χημικά δεν είναι δυνατόν να βλάψουν ή να διαπεράσουν την κεραμική επίστρωση , το όχημα θα παραμείνει ανέπαφο..
 • Οξείδωση και αντιδιαβρωτική προστασία
  Τα μεταλλικά μέρη υπόκειται σε οξείδωση με το πέρασμα του χρόνου.Η προστατευτική κεραμική επίστρωση θα προστατεύσει την βαφή και τα μεταλλικά μέρη του οχήματος σας από την επαφή με το νερό και το οξυγόνο.
 • Θερμική αντίσταση
  H κεραμική επίστρωση δεν επηρεάζεται από θερμοκρασίες μέχρι και 760 βαθμούς Κελσίου
 • UV Προστασία
  Η κεραμική επίστρωση προστατεύει τα βαμμένα μέρη, τα ελαστικά & πλαστικά από την διαδικασία “γήρανσης” που προκαλούν οι ακτίνες UV`του ηλίου.. Υπέρ-υψηλά επίπεδα γυαλάδας Η λαμπερή εμφάνιση που προσδίδει το προϊόν δεν επιδέχεται καμία σύγκριση με κανένα προϊόν προστασίας & περιποίησης που διατίθεται στην αγορά σήμερα.
 • Σούπερ Υδροφοβική συμπεριφορά Με τον όρο “Υδροφοβική συμπεριφορά” εννοούμε την ιδιότητα της επιφάνειας να απωθεί το νερό και να το κάνει να σχηματίζει μπίλιες ,οι οποίες κυλούν εκτός της επιφάνειας τους. Επιστημονικά αυτό έχει να κάνει με την γωνία επαφής που σχηματίζει το νερό με την επιφάνεια. Όσο πιο αμβλεία η γωνία επαφής τόσο πιο έντονη η υδροφοβικότητα της επιφάνειας. Η κεραμική επίστρωση επιτυγχάνει τουλάχιστον γωνία 110 μοιρών το οποίο σημαίνει πως η σκόνη , η βρωμιά και το νερό θα είναι ξένο σώμα στην επιφάνεια του υλικού και θα απωθείται πιο εύκολα. Με την σωστή συντήρηση το υδρόφοβο αποτέλεσμα θα διατηρηθεί εφ’ορου ζωής.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Γιατί να ασχοληθείς με το πλύσιμο της μοτοσυκλέτας σου;

 • Καταρχάς χάνεις σε αισθητική. Μία βρώμικη μοτοσυκλέτα δείχνει άσχημη σαν ένα πολύ λερωμένο ζευγάρι παπούτσια.
 • Τα μικροσωματίδια και τα άλλα διάφορα είδους σωματίδια καταστρέφουν τα επιμέρους σημεία της μοτοσυκλέτας σας με σοβαρό κίνδυνο ζημιάς.
 • Αυξάνεται την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας σας καθώς η βρωμιά φθείρει.
 • Ένα δίτροχο σε καλή κατάσταση έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο οπότε μακροπρόθεσμα κερδίζεται και στην μεταπώληση της